(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Hranolky ze sardinek a česnekový dresing
Potřebné ingredience
Sardinky, hladká mouka, mletá paprika, koření na ryby, olej, citron, zakysaná smetana, česnek, sůl, pepř
Postup přípravy
Sardinky zbavíme hlavy a vnitřností. Vzniknou nám malá filátka. Rybu omyjeme a zbavíme případných zbytků šupinek . Pak osušíme. Smícháme dle množství ryb hladkou mouku s paprikou a kořením na ryby. Myslím, že se dá použít i jiné koření, co kdo má rád . Třeba česnek, bylinky , kari, ... ryby v připravene směsi obalíme, nemusíme solit pokud už směs koření na ryby obsahuje sůl, jinak dochutíme dle chuti. Já nechala ryby v mouce delší dobu, pustí trochu vody a mouka se pak chytí ve větší vrstvě. Pak již jen z prudka osmažíme na rozpáleném oleji, použíla jsem olivový, po obou stranách. V ubrousku necháme okapat přebytečný olej a podáváme s jakýmkoliv zeleninovým salátem a česnekovým dresingem. Ten uděláme ze zakysané smetany, jednoho sturoužku česneku( prolisovat) ,soli, pepře dle chuti a kapku citronového oleje nebo citronu. Je to vynikajíci, bohužel jsem nenafotila při příprave, netušila jsem že to bude tak výborné a budu se chtít s Vámi o recept podělit. Až budu dělat příště ,určítě nafotím. Jo a komu nevadí hlava a vnitřnosti myslím že může ryby osmažit celé, nemám vyzkoušené , ale určitě to také nebude špatné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kamila.B.
(upraveno)
12. 2. 2009, 18:45
Zajímavé,myslíte sardinky z plechovky-olejovky???
Simky
(upraveno)
12. 2. 2009, 19:14
@Kamila.B.
Já dělala z mražěných kamarádka mi je přivezla z makra celý pytel cca 1 kg a bylo jich tak kolem 30 a byly veliké asi 10 cm a 2 cm široké, Ještě se prodávají mražené malé asi 5 cm grumdle nebo ančovičky a ty se dělají celé stejným způsobem někdo je může znát y Bulharska pod názvem Zaza viděla jsem je v Hypernově.